Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

Kenniscentrum Wonen-Zorg

Het kenniscentrum verzamelt en verspreidt informatie over wonen, welzijn en zorg. YPOS heeft vóór het ontwerp en bouwen van de website in overleg met de medewerkers van het kenniscentrum een informatiestructuur voorgesteld en uitgewerkt. Een structuur voor het plaatsen van nieuwsberichten en het ordenen van thema's in dossiers. We maken een logische structuur voor de bezoekers van de website, zodat alles eenvoudig is te vinden.

We kijken echter ook naar de redactiebehoeften van de opdrachtgever. Hoeveel en welke informatie gaat er komende jaren toegevoegd worden? Voldoet onze informatiestructuur daarvoor? WebEtui-CMS helpt daarbij met de eenvoudig aan te passen hiërarchische paginastructuur in combinatie met labels zodat willekeurige relaties tussen informatie kan worden gelegd.

Blokken stapelen

De homepage heeft een flexibele structuur met blokjes gekregen, die in een grid van 3 kolommen zelf een plaats vinden. Er zijn blokken van 2x1, 1x1 en grote blokken met een afmeting van 4x2. De redactie kan met deze opbouw zelf bepalen welke onderdelen aandacht verdienen en welke informatie meer moet opvallen. Een dynamische homepage met weinig onderhoud wordt bereikt doordat de nieuwsberichten en specials automatisch verschijnen.

In 2014 staan de thema's "extramuralisering" en "lokale kracht" centraal. Daarom hebben deze thema's een aparte extra "homepage" gekregen.

Zoekfunctie met verfijnen

De website biedt zoekmogelijkheden op basis van de handmatig gelabelde trefwoorden, de website teksten en de inhoud van in de website bijgesloten pdf-bestanden.

De zoekresultaten kunnen gefilterd worden op soort informatie (achtergrond, praktijk, etc) en er kan een periode worden aangegeven waarin de informatie gepubliceerd is.

Responsive van pc tot mobiel

Vanaf het ontwerp is rekening gehouden met de verschillende schermafmetingen van PC, tablet en mobiel. De blokjes op de homepage zijn zo gemaakt dat ze op een smaller scherm (mobiel) onder elkaar getoond worden. De afbeeldingen schalen automatisch mee met de schermgrootte.