compleet serviceplatform voor welzijnswerk

Een nieuwe website voor MeerWaarde Welzijn

YPOS hielp welzijnsorganisatie MeerWaarde met het uitdenken en realiseren van een nieuwe website. De inwoners van Hoofddorp en andere gemeenten in de Haarlemmermeer kunnen nu snel en eenvoudig hun informatie vinden over de vele activiteiten door een klantgerichte informatie-indeling.
De voordelen:

  • een handige indeling naar activiteit, locatie en doelgroep
  • eenvoudig te gebruiken op computer en mobiel
  • de wijkteams kunnen zelf berichten plaatsen
  • de redactie beheer eenvoudig de complete content met WebEtui-CMS

Website: www.meerwaarde.nl
Projectteam: Ingrid en Maud (MeerWaarde), Ronald Werring (YPOS), Peter van Dorst (grafisch ontwerper)

Bent u ook geïnteresseerd in een praktische en flexibele website op maat voor uw welzijnswerk?
Maakt u dan vrijblijvend een afspraak voor een adviesgesprek per email ronald@ypos.nl of telefoon: 035 6919911

Handige indeling naar activiteit, locatie en doelgroep

De website biedt een ingang via:

1. De wijk waar iemand woont:

2. Service of dienst (bv: jongeren en opvoeding, mantelzorger)

3. De (leeftijds-)doelgroep

Boven iedere pagina staat het service menu "Waarmee kunnen wij u helpen?" die toegang geeft tot de onderwerpen die MeerWaarde richting de inwoners aanbiedt. Op de homepage staat een overzichtskaartje met alle wijken. Iedere wijk heeft een eigen pagina waar het wijkteam zich voorstelt en een overzicht geeft van alle activiteiten en nieuwsberichten voor de wijk. Op iedere pagina is het menu beschikbaar met alle rubrieken naar activiteit, locatie en doelgroep.

Eenvoudig te gebruiken op computer en mobiel

Steeds meer websites worden vooral op mobiele telefoons gebruikt. Alle nieuwe websites die YPOS bouwt worden daarom ‘Responsive’ gemaakt, dat betekent dat de inhoud en functies goed bruikbaar zijn op zowel mobiel als computer. En voor een mobiele telefoon is het belangrijk dat alles goed met de ‘vinger’ te bedienen is.

De wijkteams kunnen zelf berichten plaatsen

Het wijkteam weet veel over de eigen wijk. Zij kunnen zelf nieuwsberichten en activiteiten, voorzien van een foto, op de wijkpagina plaatsen. Ook kunnen ze aangeven vanaf welke datum het bericht op de website dien te verschijnen en vanaf welke datum het bericht weer automatisch wordt verwijderd. Belangrijke berichten kunnen zij ook op de homepage van MeerWaarde laten verschijnen.

De redactie beheert op eenvoudige wijze de complete inhoud met WebEtui-CMS

De redactie van MeerWaarde gebruikt WebEtui-CMS om de informatie over service, diensten en activiteiten te verversen en uit te breiden. Met WebEtui is het eenvoudig om activiteiten, foto's en video's toe te voegen. Ook kunnen de menu’s makkelijk worden aangepast. Lees hier meer over WebEtui-CMS.