Onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken

Verwey-Jonker Instituut

Het Verwey-Jonker Instituut doet wetenschappelijk onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken. De corporate website informeert wetenschappers, beleidsmedewerkers en (potentiële) opdrachtgevers over de projecten en de talrijke publicaties. De nieuwe website moest een moderne uitstraling krijgen en de informatie eenvoudig vindbaar maken.

YPOS heeft in overleg met de opdrachtgever een projectteam samengesteld waarin ook medewerkers van de opdrachtgever deelnemen. We hebben vier tweewekelijkse bijeenkomsten gehad waarin YPOS ideeën en concepten heeft gepresenteerd voor het ontwerp en de structuur van de nieuwe website. Een belangrijke verbetering t.o.v. de vorige website is dat de structuur nu beter aansluit op wat bezoekers verwachten, en bovendien snel kan worden aangepast aan actuele thema's. Daartoe heeft YPOS een concept voorgesteld met (momenteel) 15 thema's waar alle informatie (publicaties, projecten, medewerkers) in kan worden ingedeeld. Daarnaast kunnen publicaties worden voorzien van trefwoorden, waarmee gerelateerde publicaties getoond kunnen worden. Met de algemene zoekfunctie én een specifieke zoekfunctie op publicaties verwachten we dat bezoekers iedere publicatie eenvoudig kunnen vinden.

Het webdesign volgt de huisstijl van het instituut en geeft met het gebruik van de 'swoosh-balk' met achtergrondfoto ieder thema een eigen gezicht. De website is "responsive" zodat hij ook goed te gebruiken is op tablet en mobieltje.

Het dagelijks beheer van de website wordt uitgevoerd door de afdeling communicatie van het instituut. Zij maken gebruik van WebEtui-CMS en kunnen eenvoudig artikelen toevoegen, verplaatsen en labelen.

www.verwey-jonker.nl