Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA)

Website platform voor 12 middelbare scholen

De scholengroep VOvA in Amsterdam heeft een volledig voortgezet onderwijsaanbod in huis: van praktijkschool tot vwo+, verdeeld over de hele stad Amsterdam. Het VOvA heeft twaalf schoollocaties en telt ongeveer 3000 leerlingen. Elke school binnen het VOvA heeft een eigen identiteit. YPOS ontwikkelde samen met MixedFlavours de websites: een eigen identiteit per school met gemeenschappelijke functionaliteit.

De scholen kunnen naar behoefte schoolnieuws, mededelingen, kalender, vakkenroosters en foto/video albums op de eigen website plaatsen. Iedere school maakt gebruik van eigen logo's en kleurencombinaties.

Bureaublad met widgets

Kenmerkend voor de websites is de homepage. Dit is te gebruiken als een "bureaublad" met voor ieder onderdeel een vlakje met informatie. De scholen bepalen welke widgets open en dicht staan en in welke formaten. De leerling kan zelf extra widgets openen en de indeling van zijn of haar bureaublad aanpassen. Deze indeling wordt per leerling bewaard.

Om het bureaublad netjes te houden passen de widget binnen een grid. Gebruikers kunnen de widget verplaatsen en van grootte veranderen maar na deze actie zoekt het bureaublad de best passenden grid configuratie.

Responsive voor mobiel

Alle leerlingen lopen met een mobiel op school, die ze in de pauzes gebruiken om hun rooster en cijfers en andere mededelingen te checken. Daarom zijn de websites "responsive" opgezet. Op een mobieltje wordt het bureaublad vervangen door een overzichtelijk menu waarmee leerlingen snel de verschillende onderdelen kunnen raadplegen.

MixedFlavours en Peppels

YPOS werkt veel samen met Communicatie- en designbureau www.mixedflavours.nl. Samen bedenken we creatieve oplossingen waarmee onze klanten geholpen worden en voorop lopen. Veel VOvA scholen werken ook met het e-learning systeem van Peppels. Een systeem dat YPOS ontwikkelde in opdracht van Mixter en ook nauw samenwerkt met MixedFlavours.