Nazorg ex-gedetineerden

Het Regionaal Coördinatiepunt Nazorg Ex-gedetineerden Kennemerland (RCN) zorgt voor ondersteuning, zowel tijdens als na detentie.

3 doelgroepen

De website bedient 3 verschillende doelgroepen: de ex-gedetineerden, de partner of familie (achterblijvers) en de dienstverleners (ketenpartners). Per doelgroep is een andere kleur gebruikt voor de informatieblokken.

Flexibel: nog een 4e doelgroep erbij

Na een half jaar werd de website uitgebreid met de 4e doelgroep "In Detentie". Dit kon de klant zelf doen met WebEtui. Er worden 9 nieuwe artikelen toegevoegd. Het label "In Detentie" werd toegevoegd aan het menu. Daarna werken de nieuwe artikelen over "In Detentie" toegevoegd en gekoppeld aan de 9 inhoudelijke labels zoals "Wonen", "Zorg" en "Schulden".

Tot slot werd de nieuwe In Detentie hoofdpagina voorzien van het label "card" waardoor het is toegevoegd als 4e 'omklap kaartje' en werd er een 4e kleur toegevoegd aan de styles. Al met al kostte deze functionele wijziging minder dan een uur!

8 gemeenten en 10 onderwerpen

Per gemeente is informatie te vinden ter ondersteuning van ex-gedetineerden. Over geldzaken, uitkering, woning, zorg en begeleiding. Ook staan er doorverwijzingen en contactgegevens van de afdelingen bij de gemeente en de verschillende lokale instantaties waar ex-gedetineerden en hun partner/familie terecht kunnen.

104 artikelen ingedeeld met labels voor gemeente en onderwerp

De website bevat momenteel 104 artikelen die met labels ingedeeld zijn naar gemeente en onderwerp. Daarbij selecteert de gebruiker eerst de gemeente en daarna het onderwerp. Ieder onderwerp is ter verduidelijking voorzien van een bijpassend pictogram.