Werkwijze

Wij realiseren modern vormgegeven, bruikbare en informatieve websites. Maar nog belangrijker vinden we het dat uw organisatie zelf aan de slag kan met de website. Daarvoor ontwikkelen we WebEtui-CMS en bieden met onze helpdesk een vertrouwde partner waar u altijd op kunt rekenen.

Eenvoudig door de klant zelf te beheren met WebEtui-CMS. U kunt zich volledig richten op de inhoud, YPOS zorgt voor de techniek.

Uitgebreide informatieve websites voor kenniscentrum en adviesbureau

Uw organisatie heeft de ambitie om hét online informatiepunt te worden over een specifiek onderwerp? Wij kunnen u daarbij helpen met een toegankelijke en overzichtelijke website die u zelf kunt laten groeien. Onze opdrachtgevers onderhouden zelf hun website met het door ons ontwikkelde en zeer eenvoudig te gebruiken WebEtui-CMS.

We helpen uw organisatie met het structureren van de informatie, we ontwerpen en bouwen de website en geven instructie in het gebruik van het CMS. Compleet met alles wat nodig is voor het verspreiden van kennis en voor interactie met uw doelgroep zoals webtests, electronische nieuwsbrief, mailinglijsten, extranet en forum. Met ondersteuning van onze deskundige helpdesk is uw website goed geregeld.

Professionele website voor kleine bedrijven en verenigingen

Wij zetten onze deskundigheid ook in voor de realisatie van websites voor kleinere bedrijven. En ook die zijn eenvoudig te onderhouden met WebEtui-CMS. Binnen enkele weken heeft u een betaalbare website die u zelf kunt uitbreiden en op ieder moment kunt actualiseren.

Website voor uw inhoud

 • Ontwerp naar wens en huisstijl door professionele webdesigner
 • Structuur volgens uw wensen en ons advies
 • Eenvoudig uw website volledig zelf beheren met ons WebEtui-CMS
 • Uw informatie wordt gevonden omdat wij de website optimaliseren voor zoekmachines en m.n. voor Google
 • Gebouwd volgens W3C webstandaarden betekent voor u: toegankelijk, toekomstvast en werkend op alle browsers
 • YPOS is een toegankelijke bouwer met ervaring met de richtlijnen van www.drempelvrij.nl
 • Contact met uw klanten via online-formulieren en nieuwsbrieven
 • Toegankelijke menustructuur en zoekfunctie
 • Snel en professioneel met onze hand gemaakte HTML/CSS en graphics

Projectaanpak

Samenwerken en inspireren zijn de basis voor onze projectaanpak. Onze opdrachtgevers zijn deskundig op hun gebied, YPOS vertaalt ideeën naar gebruiksvriendelijke online functies. Met respect voor elkaars vakgebieden komen wij tot succesvolle webtoepassingen.

Projectteam en bijeenkomsten

Het projectteam bestaat uit 1 of 2 medewerkers van onze opdrachtgever en een webdesigner en projectleider/programmeur van YPOS. Voor een gemiddeld 'website-project' hebben wij 3 afspraken voldoende om te komen tot een goed afgestemde structuur en vormgeving en complete website. Deze afspraken kunnen bij de klant plaatsvinden of op het kantoor van YPOS. In deze bijeenkomsten worden uw wensen besproken en gecombineerd met ons advies om tot een voor uw organisatie optimale website te bouwen.

Werkwijze: iteratief en incrementeel

In korte perioden van 1 of meer weken (iteraties) ontwerpt en bouwt YPOS onderdelen van de nieuwe website. De opdrachtgever kan op internet meekijken op een test-adres. De tussenresultaten worden met de opdrachtgever besproken in ontwerpsessies en verbeterd. Op deze manier wordt in stappen (iteraties) toegewerkt naar een steeds beter en completer (incrementeel) eindproduct. Het voordeel van deze werkwijze is dat de opdrachtgever al tijdens de ontwikkeling een goed beeld heeft van de ‘look and feel’ van het eindproduct en in een vroeg stadium kan bijsturen.

Afstemmen ook op afstand

Veel afstemming en overleg kan ook plaatsvinden via telefoon en e-mail. Het resultaat van het project is een website op het testadres met een werkend menu en zoekfunctie en alle pagina’s (leeg) aangemaakt. De opdrachtgever vult de pagina’s (en voegt pagina’s/menu-entries toe) met het WebEtui-CMS. Als de opdrachtgever daarmee klaar is zet YPOS de website live en meldt de site aan bij zoekmachines.

In 3 afspraken uw website:

 1. 1 kennismaking (offerte)
  doel van de website
  doelgroep(en),
  briefing ontwerp
 2. 2 informatiestructuur
  menu, pagina-indeling,
  interactieve functies
 3. 3 opleveren:
  instructie WebEtui-CMS
  inhoud plaatsen
  website live

Voordelen van onze werkwijze

 • U krijgt snel een beeld van het eindproduct en kan op ieder moment bijsturen
 • In een vroeg stadium testen we de gebruiksvriendelijkheid
 • Kostbare projecttijd wordt gebruikt voor de ontwikkeling van het "echte" product
 • Na oplevering kan de website of internettoepassing zich verder blijven ontwikkelen
 • Ook tijdens het gebruik kunt u vertrouwen op onze deskundige helpdesk voor vragen en kleine werkzaamheden