Werkwijze

YPOS verzorgt de websites voor expertisecentra, adviesbureaus, welzijnsorganisaties, vakonderwijs, creatieve bureau's, zzp'ers en middelgrote bedrijven. Zij vertrouwen op hun website voor de dienstverlening, service, acquisitie, verkoop en informatie.

YPOS werkt op strategisch- én detailniveau, van analyse en ontwerp tot het bouwen van een toegankelijke zoekfunctie of een slim inschrijfformulier.

De opdrachtgever, tekstschrijver, webdesigner en webdeveloper werken samen bij het ontwikkelen van een website. YPOS is als webdeveloper de technische partner die de wensen voor functie en design kan vertalen naar technische oplossingen. Samen met de opdrachtgever, tekstschrijvers, webdesigners en communicatiebureau's.

Wat komt er kijken bij de ontwikkeling van een website?

1. Doel, doelgroep, het verhaal Waar is de website voor, voor wie en was is de boodschap of het verhaal
2. Informatie-structuur Hoe is het verhaal ingedeeld. Wat zijn de belangrijke onderdelen. Is er een menu of een selectiefunctie? Kunnen we de artikelen voorzien van trefwoorden? YPOS kan helpen bij een indeling maken en in WebEtui kan wordt de informatiestructuur vastgelegd met de 'labelstructuur'.
3. Interactie met de doelgroep Interactie voor online service. Bijvoorbeeld een inschrijfformulier voor een cursus of een workshop selectie voor een event. Producten selecteren, bestellen en betalen in een webshop gedeelte. Of een online adviestest voor een passende opleiding. Een klantenportaal met een persoonlijke login voor klantgegevens en statusmeldingen
4. Vormgeving Het webdesign moet aansluiten bij de doelgroep en ten dienste staan van het overbrengen van het verhaal en eenvoudige bediening van de website. YPOS werkt veel samen met webdesigners van de klant of via YPOS.
5. Inhoud: Tekst en beeld Onze klanten schrijven zelf teksten en maken of verzamelen foto's en video's
6. Effect meten / evalueren Als de website live staat wil je het effect meten. Via bezoekgegevens en het meten van de interactie (formulieren, inschrijvingen, gelezen nieuwsbrieven, etc).

Voordelen van onze werkwijze

  • Direct aan de slag met de inhoud van de website
  • Ontwerpsessies waarin we samenwerken met medewerker(s) van de organisatie
  • Snel een beeld van het eindproduct en op ieder moment bijsturen
  • Kostbare projecttijd wordt gebruikt voor de ontwikkeling van het "echte" product
  • In een vroeg stadium de gebruiksvriendelijkheid testen
  • De website of internettoepassing kan zich verder blijven ontwikkelen en doorgroeien
  • Support door onze deskundige helpdesk voor vragen over en ondersteuning van de website